On kouluhommat vieneet aikaa melko paljon  ja nytkin "pitäisi " niitä olla tekemässä. Ajattelin kuitenkin pitää pienen luovan tauon. Viime kerrasta remontti on edistynyt paljon, toiveissa on saada se valmiiksi ensi viikolla.Enää puuttuu vain putkimiehen hommat (hoitunee tänään) ja  maalauksia. Joten hyvätlä näyttää.
Kotopuolessa lapset ovat vähän sairastelleet viime ja tällä viikolla. Onneksi on ohi. Kuten tiedätte, tuo käy raskaaksi kaikille. Soutulaitteen hankimme, jottan voisimme pitää kuntoa helposti yllä, muttei se mikään ihmekone ole; ei pysty ratkaisemaan sitä ongelmaa, ettei aikaa tahdo riittää millään mihinkään yksityiseen puuhailuun (kuten nyt tämäkin, kuukausi aikaa viime kerrasta).

Paljon olemme miettineet kaiken krääsän  ja haluamisen turhuutta. Haluamme yrittää radikaalisti vähentää omaisuuden määrää muuton yhteydessä. Hankalampi osuus onkin tuo  uuden välttäminen, pitäisi lakata tahtomasta mitään turhaa. Niin moni asia syväälisesti mietittynä on turhaa; muoti nyt ainakin on turhaa , miksi pitäisi joknin ulkoisen syyn takia vaihtaa pitämänsä vaatteet toisiin tietyin valiajoin? Muuta muutoinkin vaatteissa kertyy paljon löysää, tarvitaan vain kaksi vaatekertaa, joista toinen vuorollaan pesussa. Vastaavasti voidaan ajatella astioita (monenko kaapissa pölyttyy tavaraaa, joita ei ole vuoteen käytetty?), tosin niissä tarvitaan vierasvara. Netti kai nykyään oon kuitenkin pakollinen, jotta voiseurata aikaansa (opiskelijalle ainakin).
Ei niinkään tarkoitus ole tehdä tätä ekologisista syistä vaan jo kauan pohtimastamme onnellisuuden tavoitteesta, joka kuuluisi  budhalaisittain seuraavasti: lakkaa haluamasta,niin tulet onnelliseksi. Kaipa  kaikki uskonnnot tuon sisältävät , onhon niissä luostareita yms. Mutta buddhalaisuus lienee tunnetuin aatteen levittäjä. Lisäktsi tietenkin tämä on ekologisesti kestävämpää.

Tästä asiasta voisi kirjoitella pidempäänkin, mutta nyt on (taas) mentävä, muut saapuvat pian.